Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
? Przepis na wędzone szparagi | Grill360
Wędzone szparagi
60 min 2 osoby <60 zł

Wędzone szparagi

Przed Wami przepis na wędzone szparagi, które zyskują niepowtarzalny aromat i smak dzięki wędzeniu w profesjonalnej wędzarni Borniak. Wykonanie tego dania jest proste i szybkie. Zapraszamy do wypróbowania!

Wędzenie to jedna z najstarszych technik przyrządzania potraw, uwielbiana również przez miłośników grillowania i nie tylko. Kiedy łączymy ją z wyjątkowym smakiem szparagów, efekt jest po prostu zachwycający. W poniższym przepisie wykorzystaliśmy możliwości wędzarni Borniak, gwarantującej nie tylko doskonałą jakość, ale także niepowtarzalny bukiet aromatyczny. Gotowi na kolejne kulinarne wyzwanie? Przygotujmy się razem do wykonania wędzonych szparagów, które z pewnością staną się prawdziwym arcydziełem na Waszym stole.

Więcej ciekawostek i porad znajdziesz w naszej recenzji: Wędzarnia Borniak

Składniki

  • 250 g szparagów
  • 1 czosnek
  • 2 czerwone papryki szpiczaste
  • 4 brązowe pieczarki
  • 1 bakłażan
  • 1 cebula
  •  parmezan
  •  seler naciowy

Przygotowanie:

  1. Przygotowujemy wszystkie składniki – cebulę obieramy, bakłażana kroimy na plastry, czosnek przecinamy na pół, a ziemniaki myjemy.
  2. Tak przygotowane warzywa układamy w misie wędzarniczej Borniak.
  3. Do generatora wędzarni Borniak wsypujemy zrębki bukowe. Wędzarnię nagrzewamy do 100°C.
  4. Warzywa wędzimy około 40 minut.
  5. Wędzone szparagi wraz z innymi warzywami podajemy z tartym parmezanem.

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Wędzony ryż z kaczką 90 min 2 osoby Wędzony ryż z kaczką
Grillowane szparagi z szynką prosciutto 30 min 2 osoby Grillowane szparagi z szynką prosciutto
Gazpacho z grillowanych warzyw 45 min 2 osoby Gazpacho z grillowanych warzyw

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *