Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
Stir-fry z kalmarów w sosie ostrygowym - Przepisy Grill360
Stir-fry z kalmarów w sosie ostrygowym
30 min 4 osoby <120 zł

Stir-fry z kalmarów w sosie ostrygowym

Czas spróbować czegoś nowego. Co powiesz na kalmary? Jeżeli tylko posiadasz wok na grilla, masz okazję na przyrządzenie wyjątkowego Stir-fry z kalmarów w sosie ostrygowym. No to do dzieła!

Składniki

  • 4 obrane z błon zblanszowane kalmary
  • 2 drobno siekane ząbki czosnku
  • 2 cebule ze szczypiorem
  •  Łyżeczka prażonego sezamu
  •  Łyżka oleju
  • 2-3 łyżki sosu ostrygowego

Przygotowanie:

  1. Przygotuj grill do grillowania metodą bezpośrednią
  2. Ulokuj Wok bezpośrednio nad żarem i rozgrzewaj przez 10 minut pod zamkniętą pokrywą grilla.
  3. Nalej na Wok olej i smaż na nim cebulę pokrojoną w pióra. Następnie dodaj kalmary pokrojone w dużą kostkę. Zamknij pokrywę grilla na minutę.
  4. Otwórz grill, dodaj sosu ostrygowego, czosnku oraz pokrojonego szczypioru z dymki. Zamieszaj i zamknij grill na ok. 2 minuty.
  5. Serwuj kalmary w sosie ostrygowym posypane prażonym sezamem z dodatkiem ryżu jaśminowego.

Zobacz również:

Pstrąg wędzony w grillo-wędzarni 24h >5 osób Pstrąg wędzony w grillo-wędzarni
Tilapia z grilla 30 min 3 osoby Tilapia z grilla
Grillowane przegrzebki z kremem z awokado i miodu 90 min 4 osoby Grillowane przegrzebki z kremem z awokado i miodu