Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
? Stek Tomahawk z grilla gazowego | Grill360
Stek Tomahawk z grilla gazowego
45 min 2 osoby <60 zł

Stek Tomahawk z grilla gazowego

Marzy Ci się soczysty i aromatyczny stek, który rozpływa się w ustach i charakteryzuje się wyrazistym smakiem? Jeśli tak, to koniecznie musisz przygotować stek Tomahawk z grilla gazowego Enders! Ten przepis to prawdziwy rarytas dla miłośników mięsa, którzy nie boją się wyzwań i lubią eksperymentować w kuchni.

Stek Tomahawk to nic innego jak kawałek mięsa z kością, który charakteryzuje się nie tylko wyjątkowym smakiem, ale również imponującym wyglądem. Aby uzyskać najlepszy efekt, w tym przepisie wykorzystaliśmy możliwości grilla gazowego marki Enders, czyli strefę Turbo Zone, która pozwoli nam uzyskać wysoką temperaturę i zapewni równomierne grillowanie. Warto pamiętać również o precyzyjnym pomiarze temperatury wewnątrz mięsa, dzięki temu będzie soczyste i perfekcyjnie upieczone.

Przygotowanie steku Tomahawk z grilla gazowego Enders jest proste i przyjemne, a efekt końcowy z pewnością Cię zachwyci. Dlatego nie czekaj dłużej i spróbuj wykonać ten wyjątkowy przysmak już dziś. Zapraszamy!

Sprawdź także: Jak długo grillować dania na ruszcie?

Składniki

  •  Stek Tomahawk
  •  Sól
  •  Pieprz

Przygotowanie:

  1. Przygotowujemy wszystkie składniki.
  2. Włączamy grill gazowy Enders – uruchamiamy strefę Turbo Zone na pełną moc wraz z sąsiednim palnikiem. Zamykamy pokrywę i czekamy około 10 minut.
  3. Gdy, grill będzie odpowiednio rozgrzany, kładziemy na ruszcie mięso i grillujemy po 3 minuty z każdej strony.
  4. Po tym czasie, odkładamy steka na około 5 minut w obszar pośredni, aż temperatura wewnątrz mięsa osiągnie około 54-56 stopni Celsjusza.
  5. Gdy, temperatura będzie odpowiednia, zdejmujemy stek z grilla i zostawiamy go na około 2-3 minuty.
  6. Przed podaniem oddzielamy mięso od kości, kroimy na kawałki i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Stek Rib Eye z grilla 30 min 2 osoby Wideo Stek Rib Eye z grilla
Stek Tomahawk z masłem cytrynowym i miętą 15 min 2 osoby Wideo Stek Tomahawk z masłem cytrynowym i miętą
Stek Tomahawk Ribeye z grillowaną kukurydzą 15 min Wideo Stek Tomahawk Ribeye z grillowaną kukurydzą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *