Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
? Smash burger z bekonem i parmezanem | Grill360
Smash burger z bekonem i parmezanem
60 min 2 osoby <120 zł

Smash burger z bekonem i parmezanem

Smash burger z bekonem i parmezanem to idealna propozycja na danie z grilla! Soczysty mięsny kotlet, chrupiący bekon, cebula, słodki syrop klonowy i pikantne sosy – to połączenie smaków, które z pewnością podbije Twoje kubki smakowe. Przygotowanie tego burgera jest banalnie proste, a efekt końcowy zachwyci każdego smakosza! Sprawdź!

Szukasz pomysłu na pyszny i szybki obiad lub kolację? Świetnie się składa, bo marka Enders ma dla Ciebie przepis na niebanalne smash burgery z parmezanem, cebulą, syropem klonowym i pysznymi sosami! Te burgery to także idealny sposób na wykorzystanie akcesoriów do grillowania burgerów Enders.

Prasa do burgerów pozwoli Ci na łatwe i szybkie przygotowanie idealnie płaskich kotletów, a płyta żeliwna (dobierz odpowiednią do modelu swojego grilla) zapewni im idealną chrupkość i soczystość. Przygotuj się na eksplozję smaków! Słoność parmezanu, słodycz syropu klonowego, pikantność sosów i aromatyczna cebula tworzą razem kompozycję, której nie sposób zapomnieć. Gwarantujemy, że Twoi bliscy będą zachwyceni! Nie czekaj i przekonaj się sam, jak pyszne mogą być domowe smash burgery!

Sprawdź także: Jakie mięso na smash burgery wybrać?

Składniki

  • 300 g mielonej wołowiny
  • 2 bułki do burgerów
  • 4 plastry bekonu
  • 50 g parmezanu
  • 1 sałata
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki syropu klonowego
  •  sól
  •  pieprz
  •  sos BBQ
  •  majonez Sriracha

Przygotowanie:

  1. Rozpalamy grill i rozgrzewamy płytę żeliwną Enders z zamkniętą pokrywą na maksymalnym ogniu przez 10-15 minut.
  2. W międzyczasie kroimy cebulę w krążki, myjemy liście sałaty i kroimy parmezan na cienkie plasterki.
  3. Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a następnie formujemy z niego dwie duże, okrągłe kulki.
  4. Gdy płyta grillowa jest już nagrzana, umieszczamy na niej kulki mielonego mięsa i spłaszczamy je za pomocą prasy do burgerów Enders w ciągu pierwszych 20-30 sekund. Dzięki temu mięso uzyska doskonały smak i odpowiednią konsystencję.
  5. Po około 2 minutach obracamy mięso na drugą stronę, używając łopatki do grilla Enders i kontynuujemy grillowanie.
  6. Obok kotletów umieszczamy boczek i krążki cebuli – boczek grillujemy, aż stanie się chrupiący, a krążki cebuli polewamy syropem klonowym i dusimy do miękkości.
  7. Bułki do burgerów przekrawamy na pół i krótko podpiekamy na grillu.
  8. Składniki układamy w następującej kolejności: spód bułki, sałata, mięso, parmezan, chrupiący boczek, majonez Sriracha, duszona cebulka, a na koniec skrapiamy wszystko sosem BBQ.

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Smash Burger Tacos 30 min 2 osoby Wideo Smash Burger Tacos
Burger z łososiem szarpanym 30 min 2 osoby Burger z łososiem szarpanym
Burger po grecku z grilla 30 min 2 osoby Wideo Burger po grecku z grilla

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *