Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
? Pomysły na przekąski z grilla na karnawał | Grill360
Pomysły na przekąski z grilla na karnawał
60 min 4 osoby <30 zł

Pomysły na przekąski z grilla na karnawał

Karnawał trwa w najlepsze! Podejrzewam jednak, że nie wszyscy mieli jeszcze okazję poszaleć na parkiecie i rozkoszować się karnawałowymi przysmakami. Przedstawiamy propozycje pysznych przekąsek i dań, które możemy przygotować nie tylko w piekarniku czy na patelni, ale również na grillu.

Mimo że czas karnawału przypada na zimową część roku, możemy cieszyć się daniami z grilla również w takich warunkach. Wystarczy wykorzystać grill elektryczny. Możemy również ciepło się ubrać i imprezować w altance przy żarzącym się grillu. Zacznijmy nietypowo. Bo na każdej imprezie musi być pewien element zaskoczenia. Warto więc przygotować coś nietypowego, żeby zadziwić swoich znajomych. Sataye orzechowe to nic innego jak kurczak (lub wieprzowina) w marynacie orzechowej.

Przekąski z grilla na karnawał mogą być także wegetariańskie. Grill jest doskonałym narzędziem do pieczenia warzyw. Przyrządzone na ruszcie nie tracą swojego smaku i witamin, a zyskają wyjątkowy smak. Ten można urozmaicić dipami, które sprawdzają się na każdej imprezie. Możemy przygotować kilka wersji (np. łagodną i pikantną). Nie zajmie to wiele czasu, bo sosy powstają zwykle z gotowych już składników.

Akcesoria:

 kosz do grillowania ryb i warzyw 

 

Składniki

  •   Sataye orzechowe
  •  
  •  Masło orzechowe
  •  Filet z kurczaka
  •  Drewniane patyczki

Przygotowanie:

Przekąski z grilla na karnawał – Sataye orzechowe

  1. Polędwiczki lub filety kroimy na nieduże kawałki. Najlepiej, jeśli ich wielkość będzie umożliwiała pochłonięcie każdego “na raz”. Taka forma najlepiej sprawdza się na prywatkach.
  2. Pokrojone mięso zatapiamy w orzechowej marynacie i odstawiamy na chwilę.
  3. Później już wystarczy nabić na drewniane patyczki po kilka kawałków mięsa i upiec na rozgrzanym grillu.

 

 

Zobacz również:

Pstrąg wędzony w grillo-wędzarni 24h >5 osób Pstrąg wędzony w grillo-wędzarni
Tilapia z grilla 30 min 3 osoby Tilapia z grilla
Grillowane przegrzebki z kremem z awokado i miodu 90 min 4 osoby Grillowane przegrzebki z kremem z awokado i miodu