Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
Pizza wegetariańska z grilla [PRZEPIS LALA COMPANY]
Pizza wegetariańska z grilla
45 min 3 osoby <60 zł

Pizza wegetariańska z grilla

Pizzę kochają wszyscy! To bardzo proste i szybkie włoskie danie. Zwłaszcza, gdy postanowimy przygotować je na grillu. Gwarantujemy, że będzie to świetna alternatywa dla tradycyjnych potraw z rusztu. Przygotowanie pizzy wegetariańskiej z grilla to też świetna zabawa – każdy gość może zrobić własną wersję na bazie ulubionych składników.

„Must have do przygotowania naszych przepisów okazał się kamień do pizzy marki Broil King. Smacznego!” Ewa i Natalia

Przepis na pizzę wegetariańską z grilla to idealny pomysł na zaskoczenie i zaangażowanie gości we wspólne przygotowania dania. Kruche ciasto na bazie mąki pełnoziarnistej stanowi doskonałą bazę dla lekkich dodatków, takich jak: orzechy, ser kozi i rukola. Kolorowa i zdrowa propozycja dla wszystkich miłośników zdrowego stylu życia!

Ewa i Natalia
LALA company
www.lalacompany.pl

Składniki

  •  Składniki na ciasto
  • 500 g mąki pełnoziarnistej
  • 1/2 łyżki soli himalajskiej
  • 325 ml ciepłej wody
  • 1 saszetka suszonych drożdży - 7g
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki oliwy extra vergine
  •  
  •  Składniki do pizzy
  • 50 g koncentrat pomidorowy
  • 20 g oliwa
  • 2 g oregano
  • 2 g sól himalajska
  • 2 g pieprz
  • 150 g pomidorki koktajlowe
  • 50 g kozi ser (rolada)
  • 30 g orzechy włoskie
  • 15 g rukola

Przygotowanie:

  1. Przygotowanie pizzy wegetariańskiej z grilla zaczynamy od ciasta. Do miski wlewamy wodę, dodajemy drożdże, cukier i oliwę, mieszamy i odstawiamy na 3 minuty.
  2. Dodajemy mąkę wraz z solą i delikatnie mieszamy składniki. Po chwili zaczynamy wyrabiać ciasto na pizzę bez mięsa, aż będzie gładkie, jednolite i miękkie. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 1 godzinę.
  3. Wyjmujemy ciasto z miski na stolnicę podsypaną mąką i formujemy kulę. Dzielimy ją na 4 części, formujemy okrągłe placki, które będą stanowiły podstawę pizz wegetariańskich z grilla.
  4. Grilla marki Broil King rozgrzewamy do 180 stopni.
  5. Przygotowanie pizzy z kozim serem rozpoczynamy od rozwałkowania ciasta tak, aby wielkością i kształtem odpowiadała kamiennej płycie (kamień do pizzy marki Broil King).
  6. Koncentrat, oliwę i przyprawy do pizzy bez mięsa mieszamy dokładnie, a powstałym sosem smarujemy ciasto.
  7. Na wierzchu pizzy wegetariańskiej układamy pokrojone pomidorki, kozi ser, oraz posiekane orzechy włoskie.
  8. Kamień z pizzą z kozim serem wkładamy do rozgrzanego grilla i zostawiamy do momentu, aż brzegi ciasta będą delikatnie zarumienione (ok 6-7 minut).
  9. Wyjmujemy pizzę wegetariańską z grilla i posypujemy świeżą rukolą.

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Pizza z grilla – francuska pizza z Creme Fraiche 2h 2 osoby Wideo Pizza z grilla – francuska pizza z Creme Fraiche
Pizza wegańska z grilla 30 min 3 osoby Pizza wegańska z grilla
Pizza z krewetkami, pesto, serem owczym i suszonymi pomidorami – przepis na danie z grilla Weber 30 min 4 osoby Pizza z krewetkami, pesto, serem owczym i suszonymi pomidorami – przepis na danie z grilla Weber

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *