Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
? Przepis na koreańskie żeberka BBQ | Grill360
Koreańskie żeberka BBQ
5h 2 osoby <120 zł

Koreańskie żeberka BBQ

Witajcie w kulinarnej podróży do aromatycznej kuchni koreańskiej! Dziś pragniemy podzielić się z Wami niezwykłym przepisem na koreańskie żeberka, które rozgrzeją Wasze podniebienie i dostarczą niezapomnianych doznań smakowych.

Żeberka po koreańsku wyróżniają się intensywnym smakiem, dzięki marynacie opartej na koreańskim sosie BBQ, a także specjalnie przygotowanym przyprawom, które nadadzą im charakterystycznego posmaku. Dodatkowo, nasze żeberka zostaną uwędzone w wędzarni marki Borniak, dzięki czemu mięso stanie się kruche, soczyste i dosłownie rozpłynie się w ustach.

Do wykonania tego przepisu będzie Ci potrzebny stojak na żeberka. Gotów? Zaczynajmy!

Chcesz znać więcej ciekawostek na temat przygotowania żeberek? Przeczytaj nasz pordanik: Grillowanie żeberek – 5 praktycznych porad

 

Składniki

  • 1,5 kg żeberek
  •  koreański sos BBQ Kalbi
  •  olej sezamowy
  •  mieszanka przypraw do żeberek (papryka, pieprz, pomidor, cebula, czosnek, sól kuchenna, oregano, pietruszka, cukier)
  •  kimchi
  • 1 seler naciowy
  • 7 brązowych pieczarek
  • 1 cukinia
  • 6 papryczek podłużnych w różnych kolorach
  • 1 główka czosnku
  • 1 batat
  • 1 por

Przygotowanie:

  1. Przygotowujemy wszystkie składniki.
  2. Płaty żeberek przecinamy, doprawiamy mieszanką przypraw i układamy na stojaku.
  3. Następnie rozgrzewamy wędzarnię Borniak do 110°C i pozostawiamy mięso na około 4-5 godzin.
  4. Do wędzarni wkładamy również wszystkie warzywa ułożone w misie do wędzenia. Czosnek przecinamy na pół. Warzywa wędzimy znacznie krócej, do uzyskania miękkości.
  5. Na koniec żeberka należy kilkakrotnie posmarować koreańskim sosem BBQ (Kalbi) i odrobiną oleju sezamowego.
  6. Gotowe! Koreańskie żeberka BBQ podajemy z kimchi i wędzonymi warzywami.

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Żeberka w stylu St. Louis 7h 3 osoby Żeberka w stylu St. Louis
Golonka z grilla wędzona w azjatyckim stylu 4h 5 osób Wideo Golonka z grilla wędzona w azjatyckim stylu
Długo wędzone żeberka w glazurze z Coca-Coli 6h 2 osoby Wideo Długo wędzone żeberka w glazurze z Coca-Coli

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *