Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
? Grillowane szaszłyki z pomidorami i serem | Grill360
Grillowane szaszłyki z pomidorami i serem
30 min >5 osób <60 zł

Grillowane szaszłyki z pomidorami i serem

Jesteś miłośnikiem szaszłyków pieczonych na ruszcie grilla? Wypróbuj grillowane szaszłyki z pomidorami i serem, czyli Twoje ulubione danie w nowej odsłonie! Połączenie świeżych, soczystych pomidorków z delikatnym, roztopionym serem oraz dressingiem bazyliowym tworzy wyjątkową kompozycję smaków. Sprawdź!

Grillowane szaszłyki z pomidorami i serem to doskonały przepis na każde spotkanie przy grillu. Soczyste pomidory i delikatnie roztopiony ser Halloumi to składniki, które tworzą harmonijną mieszankę smaków – zapewniamy, że te szaszłyki w nowej odsłonie zachwycą każdego miłośnika różnorodnych dań z grilla. Podawane ze świeżą rukolą, dressingiem bazyliowym oraz glazurą balsamiczną, stanowią lekki i orzeźwiający posiłek – idealny na letnie dni. To świetna propozycja zarówno dla wegetarian, jak i wszystkich, którzy szukają czegoś nowego na wegetariańskie barbecue.

Do przygotowania grillowanych szaszłyków z pomidorami i serem, warto wykorzystać patyczki bambusowe, które są łatwe w użyciu. Dzięki nim szaszłyki nie tracą swojego naturalnego smaku, są wygodne podczas jedzenia i estetycznie prezentują się na talerzu. Przepis został przygotowany na grillu węglowym Masterbuilt, który doskonale podkreśla smak grillowanych warzyw i sera, nadając im wyjątkowego aromatu. Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu na grillowane szaszłyki z pomidorami i serem – idealne na każdą letnią imprezę i nie tylko!

Sprawdź także: Cyfrowy grill węglowy i wędzarnia Masterbuilt Gravity Series 800 [RECENZJA]

Składniki

  • 1 opakowanie sera Halloumi
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  • 1 duży pęczek bazylii
  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki rukoli świeżej
  •  Glazura balsamiczna

Przygotowanie:

  1. Cyfrowy grill węglowy i wędzarnię Masterbuilt Gravity Series 800 załaduj węglem drzewnym Lumpwood Charcoal i ustaw temperaturę na 232 stopnie Celsjusza.
  2. W blenderze zmiksuj oliwę z oliwek, bazylię oraz czosnek.
  3. Ser Halloumi pokrój na kwadraty o grubości 1,5 cm i nadziej na szaszłyki.
  4. Następnie na szpikulce nabij pomidorki koktajlowe.
  5. Tak przygotowane szaszłyki umieść na patelni grillowej i piecz około 4-5 minut. Jeśli zauważysz pierwsze ślady pieczenia, obróć szaszłyki na drugą stronę.
  6. Po upływie czasu zdejmij przekąski z grilla.
  7. Na talerzu połóż świeżą rukolę lub opcjonalnie bazylię i umieść szaszłyki.
  8. Danie skrop wcześniej przygotowanym sosem bazyliowym oraz glazurą balsamiczną.
  9. Smacznego!

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Grillowane szaszłyki z łososia 60 min >5 osób Grillowane szaszłyki z łososia
Grillowane szaszłyki z krewetek 3h 4 osoby Grillowane szaszłyki z krewetek
Grillowane szaszłyki z gruszką, burakiem i kozim serem 30 min 2 osoby Grillowane szaszłyki z gruszką, burakiem i kozim serem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *