Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
? Grillowane kotlety jagnięce z pesto | Grill360
Grillowane kotlety jagnięce z pesto
30 min 2 osoby <30 zł

Grillowane kotlety jagnięce z pesto

Jesteś gotowy na niezwykłą podróż po smakach? Przygotuj się na kulinarne wrażenia, których nigdy zapomnisz! Przepis na grillowane kotlety jagnięce z pesto to prawdziwy majstersztyk, pobudzający kubki smakowe. Połączenie soczystego mięsa jagnięcego z intensywnym aromatem świeżego pesto sprawi, że każdy kęs będzie prawdziwą ucztą dla podniebienia. Sprawdź!

Dziś przygotowaliśmy dla Ciebie wyjątkowy duet smaków – soczyste kotlety jagnięce, które rozpływają się w ustach z dodatkiem intensywnego pesto, wzbogacającego każdy kęs niezwykłym bukietem aromatów. Jagnięcina, znana ze swojej delikatności i wyjątkowej konsystencji, stanowi idealną bazę dla tego niezwykłego dania. Jej naturalna słodycz oraz bogactwo smaku doskonale współgra z intensywnym pesto, oferującym wyraziste nuty czosnku, świeżych ziół i aromatycznych orzechów.

Pesto to klasyczny dodatek do wielu potraw, a w tym przepisie jeden z najważniejszych elementów. Świeże, domowe pesto to prawdziwa kopalnia smaku! Dodatek wywodzi się z włoskiej kuchni i jest to tradycyjna mieszanka bazylii, orzechów, czosnku oraz oliwy z oliwek, podbijająca serca smakoszy na całym świecie. Jego intensywny smak i aromat sprawiają, że doskonale komponuje się z różnorodnymi daniami, nadając im niepowtarzalnego charakteru i głębi smaku. Aby wzmocnić smak i aromat kotletów do pesto dodaliśmy jeszcze świeżą miętę, tymianek oraz rozmaryn.

Przepis został przyrządzony na cyfrowym grillu węglowym i wędzarni Masterbuilt AutoIgnite™ Series 545. Dodatkowo przed przygotowywaniem posiłku, warto zaopatrzyć się w cyfrowy termometr do błyskawicznego pomiaru temperatury wewnątrz mięsa.

Sprawdź także: Gravity Series 560 grill i wędzarnia Masterbuilt [RECENZJA]

Składniki

  • 2 kotlety jagnięce
  • 2 łyżki mieszanki soli, pieprzu i czosnku
  •  
  •  Na pesto
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki mięty
  • 2 łyżki rozmarynu
  • 2 łyżki tymianku
  • 1/4 szklanki orzechów
  • 1/4 szklanki szpinaku
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

  1. Do blendera włóż wszystkie składniki na pesto.
  2. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Następnie posyp kotlety mieszanką przypraw (soli, pieprzu i czosnku) z obu stron.
  4. Grill węglowy Masterbuilt rozgrzej do temperatury 315 stopni Celsjusza.
  5. Kotlety jagnięce dokładnie posmaruj przygotowanym pesto z każdej strony.
  6. Mięso połóż na ruszcie i grilluj aż do osiągnięcia temperatury wewnętrznej 60 stopni Celsjusza, obracając co 4 minuty.
  7. Smacznego!

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Wędzone skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej 2h 4 osoby Wędzone skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
Grillowane kotlety schabowe z koprowo-czosnkową pastą 30 min 4 osoby Wideo Grillowane kotlety schabowe z koprowo-czosnkową pastą
Kotlety schabowe z grilla we włoskim stylu 30 min 2 osoby Kotlety schabowe z grilla we włoskim stylu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *