Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
? Cebulowe burgery z grilla | Grill360
Cebulowe burgery z grilla
60 min >5 osób <60 zł

Cebulowe burgery z grilla

Jesteś gotowy na kulinarne wyzwania? Poznaj przepis na cebulowe burgery z grilla! Soczyste mięso wołowe, aromatyczna, lekko słodka cebula i wyjątkowe dodatki sprawią, że ten przepis stanie się Twoim ulubionym.

Dziś przygotowaliśmy specjalnie dla Ciebie przepis, który z pewnością zaskoczy Twoje podniebienie – cebulowe burgery z grilla! To nietypowe danie to nowa odsłona klasycznych burgerów, która łączy w sobie soczystość wołowiny, delikatną słodycz grillowanej cebuli i kremową konsystencję domowego sosu burgerowego. Wszystkie składniki tworzą spójną kompozycję smaków, która na długo pozostanie w pamięci Twoich gości.

Bazą tego przepisu są grillowane krążki cebuli, przygotowane na płycie żeliwnej. Cebula, dzięki powolnemu grillowaniu, nabiera naturalnej słodyczy, która doskonale równoważy bogaty smak wołowiny i roztapiającego się sera. Całość dopełnia domowy sos burgerowy. Jego kremowa konsystencja powstała z majonezu, ketchupu, przyprawy relish, octu, cukru i soli. Składniki doskonale komponują się ze sobą, dodając burgerom wyjątkowego charakteru. Cebulowe burgery z grilla przygotowane zostały na cyfrowym grillu węglowym i wędzarni Masterbuilt Gravity Series 800, co gwarantuje doskonałe rezultaty i niezapomniany smak. Warto wspomnieć, że ten model amerykańskiego producenta Masterbuilt został wyposażony w płytę żeliwną, dlatego do wykonania tego przepisu, nie musisz jej dodatkowo dokupować.

Zainspiruj się naszym przepisem na cebulowe burgery z grilla i przekonaj się, jak łatwo można przygotować wyjątkowe danie, które zachwyci zarówno wielbicieli klasycznych smaków, jak i miłośników kulinarnych eksperymentów. Nie czekaj dłużej – wypróbuj już dziś!

Zobacz również: Cyfrowy grill węglowy i wędzarnia Masterbuilt Gravity Series 800 [RECENZJA]

Składniki

  • 2 duże cebule
  • 4 plastry sera
  • 1/2 kg mielonej wołowiny
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1/4 szklanki ketchupu
  • 1/2 szklanki octu winnego białego
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki przyprawy relish
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  •  Oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej grill węglowy Masterbuilt do temperatury około 205°C.
  2. Majonez, ketchup, relish, ocet, cukier i sól wymieszaj, aby przygotować sos.
  3. Cebule pokrój na 8 plastrów o grubości około 0,5 cm. Podczas krojenia uważaj, aby krążki każdego plasterka nie rozpadły się.
  4. Płytę żeliwną natłuść oliwą.
  5. Krążki cebulowe umieść na ruszcie.
  6. Cebulę smaż przez około 15 minut z każdej strony, aż będzie miękka i skarmelizowana.
  7. Następnie podziel mięso mielone na 8 porcji i uformuj cienkie placki do burgerów.
  8. Mięso umieść na grillu, dopraw pieprzem, solą i grilluj przez około 3 minuty.
  9. Przed odwróceniem posmaruj mięso cienką warstwą musztardy.
  10. Odwróć burgery – na połowę z nich połóż plasterek sera żółtego.
  11. Po kolejnych 3 minutach ułóż burgery bez sera na tych z serem, tworząc 4 kanapki.
  12. Tak przygotowane mięso zdejmij z rusztu.
  13. Burgery ułóż na grillowanych plastrach cebuli, polej sosem i przykryj kolejnym grillowanym plastrem cebuli.
  14. Cebulowe burgery z grilla gotowe. Smacznego!

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Smash burger z bekonem i parmezanem 60 min 2 osoby Smash burger z bekonem i parmezanem
Grillowany burger Banh Mi 60 min >5 osób Grillowany burger Banh Mi
Burgery z grilla z jabłkiem 30 min 2 osoby Burgery z grilla z jabłkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *