Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
? Burger z dżemem figowym i kozim serem | Grill360
Burger z dżemem figowym i kozim serem
30 min 4 osoby <60 zł

Burger z dżemem figowym i kozim serem

Nie od dziś wiadomo, że soczyste burgery to zawsze dobry pomysł. Dzięki temu przepisowi możesz samodzielnie modyfikować dodatki i puścić wodze fantazji. Połączenie chrupiącego boczku, świeżego koziego sera i konfitury figowej to absolutna eksplozja smaku!

Burger z kozim serem i dżemem figowym to połączenie słodyczy i wyrazistości, które zaskoczy Twoje podniebienie. Mięsny kotlet, pokryty serem kozim, podany na chrupiącej bułce, a na wierzchu ożywiony słodkim dżemem figowym – to smak, którego nie możesz przegapić.

Nie trać czasu i zacznij przygotowywać tego pysznego burgera już dziś. To doskonała propozycja na szybki obiad lub na weekendowy wieczór z rodziną i przyjaciółmi. Przekonaj się sam, jakie smaki skrywają się w tym niebanalnym połączeniu i jakie wrażenia smakowe zaserwujesz swoim bliskim.

Do wykonania burgerów możesz wykorzystać płytę żeliwną do grilla Enders oraz zestaw do burgerów premium.

Sprawdź także: Jakie mięso na burgery wybrać? 

Składniki

  • 720 g mięsa mielonego wołowego
  • 4 bułki do burgerów
  • 200 g świeżego koziego sera
  • 200 g boczku
  •  liście sałaty
  •  majonez czosnkowy
  •  dżem figowy
  •  pieprz
  •  sól

Przygotowanie:

  1. Przygotuj wszystkie składniki.
  2. Umieść żeliwną płytę w grillu i rozgrzej ją na średnim ogniu, jednocześnie rozgrzewając strefę Turbo przez około 10 minut. Gdy płyta będzie wystarczająco rozgrzana, umieść na niej bekon.
  3. Dopraw mięso na burgery odrobiną soli i uformuj 4 kotleciki (każdy po ok. 180 g). Grilluj z obu stron w strefie Turbo o temperaturze 400 stopni. Następnie umieść je w strefie pośredniej grilla. Na mięso połóż kozi serek i dopraw szczyptą pieprzu.
  4. Gdy boczek będzie chrupiący, umieść go na ruszcie do podgrzewania grilla.
  5. Następnie upiecz bułki burgerowe przekrojoną stroną do dołu. Po chwili umieść je razem z boczkiem na ruszcie do podgrzewania.
  6. Tak przygotowane składniki układamy w następującej kolejności: bułka do burgera – majonez – sałata – plaster koziego sera – konfitura figowa – boczek – bułka do burgera.
  7. Burgery z dżemem figowym i kozim serem gotowe!

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Burger z łososiem szarpanym 30 min 2 osoby Burger z łososiem szarpanym
Izraelski burger 60 min 2 osoby Izraelski burger
Burger z grilla po góralsku 60 min 3 osoby Wideo Burger z grilla po góralsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *