Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
Czarny dorsz [PROSTY I SZYBKI PRZEPIS] I GRILL360
Czarny dorsz
30 min 2 osoby <60 zł Wideo

Czarny dorsz

Ryba z grilla? Czemu nie. Na ruszcie świetnie sprawdzi się czarny dorsz. Sprawdź, jak go przygotować. Ten prosty przepis z pewnością zaskoczy Twoich gości.

„Grillowanie zaczynamy od cukinii, ponieważ z nią zejdzie najdłużej. Mięso przygotowujemy zaraz przed wrzuceniem na ruszt – przyprawiamy tylko solą i pieprzem.” Marek Siol

Dorsz, nazywany królem Bałtyku, to niezwykle delikatne i bogate w cenne witaminy mięso. Wystarczy tylko chwila na ruszcie, abyś mógł cieszyć się delikatnym mięsem grillowanego dorsza.

Składniki

  •  dorsz
  •  sól
  •  pieprz
  •  dymka
  • 4 łyżeczki oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia
  • 1 łyżeczka miodu
  •  połówka cytryny
  •  cukinia

Przygotowanie:

  1. Dorsza posól i popierz. Cukinię posól i połóż na ruszcie.
  2. Dressing przygotuj z oleju rzepakowego, soku z cytryny, miodu i dymki. Wyciśnij sok z połówki cytryny, dodaj dymkę lub szczypiorek oraz łyżkę miodu. Całość posól. Sos przelej do słoika, zakręć i szejkuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Rybę i cukinię przełóż na talerz. Całość polej przygotowanym wcześniej sosem.

 

Przepis wideo:

play

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Łosoś z grilla z czarnym ryżem 45 min 2 osoby Łosoś z grilla z czarnym ryżem
Grillowany łosoś z sałatką z pieczonych ziemniaków 45 min 2 osoby Grillowany łosoś z sałatką z pieczonych ziemniaków
Pstrąg smażony w całości, z salsą ze skwarek 30 min 4 osoby Pstrąg smażony w całości, z salsą ze skwarek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *