Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
Grillowana cukinia i białe szparagi [PRZEPIS] I GRILL360
Grillowana cukinia i białe szparagi
30 min 2 osoby <30 zł Wideo

Grillowana cukinia i białe szparagi

Organizujesz grilla dla znajomych, a wśród nich są wegetarianie? Postaw na warzywa. Michał Dobosz i Marek Siol polecają grillowaną cukinię i białe szparagi. Sprawdź, jak je przygotować.

„Białe szparagi są bardziej włókniste niż zielone. Pamiętajmy, że aby oddzielić łykowatą część, łamiemy je w dowolnym miejscu, tam, gdzie po naciśnięciu łamie się szparag.” Marek Siol

Piękno grillowania tkwi w prostocie! Nawet z pozoru niewyszukane dania mogą smakować obłędnie, kiedy przyrządzimy je w odpowiedni sposób. Tak jest właśnie ze szparagami i cukinią – niewielki dodatek w postaci dobrej jakości oliwy, miodu i pietruszki, nadają dodatkowych nut smakowych, zmieniając zwykłe warzywa w prawdziwie królewskie danie.

Składniki

  •  białe szparagi
  •  cukinia
  •  oliwa
  •  miód
  •  pietruszka

Przygotowanie:

  1. Szparagi obierz. Cukinię przetnij na pół. Pietruszkę posiekaj.
  2. Warzywa posól, posmaruj miodem. Wrzuć na grilla.
  3. Grilluj 7 minut z każdej strony.
  4. Warzywa połóż na talerzu i udekoruj pietruszką.

Przepis wideo:

play

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Grillowany bakłażan 15 min 2 osoby Wideo Grillowany bakłażan
Czarny dorsz 30 min 2 osoby Wideo Czarny dorsz
Sałatka z grillowanych warzyw 30 min 2 osoby Wideo Sałatka z grillowanych warzyw

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *