Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
? Skrzydełka z grilla z Jalapeño, malinami i limonką | Grill360
Skrzydełka z grilla z Jalapeño, malinami i limonką
60 min 5 osób <30 zł

Skrzydełka z grilla z Jalapeño, malinami i limonką

Masz ochotę na coś zupełnie nowego? Wypróbuj skrzydełka z grilla z Jalapeño, malinami i limonką! To proste danie łączy w sobie pikantność, słodycz i świeżość, tworząc wyjątkową kompozycję smaków, która zachwyci Twoje kubki smakowe. Ten przepis to idealny posiłek na letnie spotkania przy grillu! Sprawdź i przekonaj się, jakie to pyszne!

Czasem w kuchni warto postawić na odrobinę szaleństwa, by odkryć zupełnie nowe połączenia smakowe. Wyobrażałeś sobie kiedykolwiek, jak smakuje połączenie pikantności Jalapeño z delikatną słodyczą malin i cytrusową świeżością limonki? Skrzydełka z grilla z Jalapeño, malinami i limonką to prawdziwa kulinarna eksplozja smaków, która zaskoczy każdego miłośnika dań z rusztu! Idealnie doprawione, pikantne skrzydełka w towarzystwie kremowego sosu, który łączy w sobie ostrość Jalapeño, aromat czosnku, orzeźwiającą limonkę, aksamitność śmietany i subtelną słodycz dżemu malinowego to absolutny hit tego sezonu! Co wiecej, sos jest kwintesencją smaków, które idealnie komponują się z chrupiącą skórką oraz delikatnym, soczystym mięsem skrzydełek.

Cały przepis został przygotowany na niezawodnym, ceramicznym grillu węglowym Kamado Joe – Joe Classic III. Urządzenie zapewnia równomierne rozprowadzenie ciepła i pozwala uzyskać perfekcyjnie wypieczone mięso. W tym przepisie skrzydełka pieczone są z wykorzystaniem rożna elektrycznego Joe Tisserie Kamado Joe oraz specjalnego koszyka. To rozwiązanie sprawia, że nabierają wyjątkowej kruchości i soczystości. To dzięki temu innowacyjnemu sprzętowi każda porcja jest idealnie wypieczona, skórka staje się przyjemnie chrupiąca, a mięso nabiera wyjątkowej kruchości i soczystości. Skrzydełka z grilla z Jalapeño, malinami i limonką to świetne danie, którego nie może zabraknąć na Twoim stole podczas barbecue z rodziną lub przyjaciółmi. Co więcej, jego smaku oraz aromatu nie zapomnisz na długo! Sprawdź przepis i delektuj się już dziś!

Zapraszamy także do sprawdzenia: Grill ceramiczny węglowy Kamado Joe Classic III [RECENZJA]

Składniki

  • 10 skrzydełek z kurczaka
  • 1 Jalapeño
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/4 szklanki soku z limonki
  • 1/3 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1/3 szklanki dżemu malinowego

Przygotowanie:

  1. Grill węglowy Kamado Joe rozgrzej do 177 stopni Celsjusza.
  2. W misce przygotuj sos – połącz drobno posiekane Jalapeño, rozdrobniony czosnek, sok z limonki, śmietanę i dżem malinowy.
  3. Następnie umieść w misce skrzydełka i mieszaj, aż będą całkowicie pokryte.
  4. Na grillu zainstaluj rożen elektryczny Joe Tisserie Kamado Joe z koszykiem.
  5. Następnie umieść skrzydełka w koszyku.
  6. Grilluj przez 30 minut w stałej temperaturze.
  7. Po upływie czasu wyjmij z koszyka, przełóż na talerz i od razu się delektuj.
  8. Smacznego!

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Koreańskie skrzydełka z kurczaka z grilla 30 min 2 osoby Koreańskie skrzydełka z kurczaka z grilla
Wędzone skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej 2h 4 osoby Wędzone skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
Wędzone słodko-pikantne skrzydełka 90 min 4 osoby Wędzone słodko-pikantne skrzydełka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *