Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
? Dip z wędzonego kraba z kawiorem | Grill360
Dip z wędzonego kraba z kawiorem
30 min >5 osób <120 zł

Dip z wędzonego kraba z kawiorem

Przygotuj wykwintny dip z wędzonego kraba z kawiorem, czyli idealny dodatek na eleganckie przyjęcia. Poniższy przepis krok po kroku pomoże Ci stworzyć aromatyczną przekąskę, która zachwyci Twoich gości wyjątkową kombinacją smaków. Wędzony serek śmietankowy, delikatny krab i luksusowy kawior to połączenie, które podbije każde podniebienie!

Dip z wędzonego kraba z kawiorem to elegancka przystawka, która z pewnością zrobi wrażenie na Twoich gościach. To danie jest idealne na specjalne okazje, a także wtedy, gdy chcesz zaserwować coś wyjątkowego oraz wykwintnego. Delikatny smak wędzonego kraba, połączony z kremowym serkiem śmietankowym i luksusowym kawiorem, tworzy niezapomniane doznania smakowe. Przygotowanie tego dipu może wydawać się skomplikowane, ale z naszym przepisem oraz dodatkowymi wskazówkami okaże się prostsze, niż myślisz!

Do wędzenia dipu użyliśmy drewna Pekan, które dodaje potrawie wyjątkowego, lekko słodkawego i orzechowego aromatu. Ponadto, dip został przygotowany na nowoczesnym, cyfrowym grillu węglowym i wędzarni Kamado Joe – Konnected Joe. Dzięki tej technologii, kontrolowanie temperatury i procesu wędzenia jest niezwykle precyzyjne, co pozwala na osiągnięcie idealnych rezultatów za każdym razem. Spróbuj naszego przepisu i przygotuj się na komplementy od swoich gości – dip z wędzonego kraba z kawiorem to prawdziwa kulinarna uczta. Sprawdź przepis!

Sprawdź również: Cyfrowy grill węglowy wędzarnia Konnected Joe [RECENZJA]

Składniki

  • 10 g kawioru królewskiego
  • 450 g serka śmietankowego
  • 200 g mięsa z kraba
  • 1/4 francuskiej bagietki (pokrojonej na małe kromki i podpieczonej)
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżeczki przyprawy BBQ
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki Srirachy
  • 2 łyżeczki sosu Worcestershire
  •  
  •  Dodatkowo:
  •  Drewno Pekan

Przygotowanie:

  1. Wykonanie przepisu rozpocznij od ustawienia grilla.
  2. Jedną część grilla węglowego Kamado Joe ustaw na grillowanie bezpośrednie, a drugą na grillowanie pośrednie (użyj do tego półkolistego deflektora ciepła).
  3. Ruszty grilla ustaw na najwyższym poziomie.
  4. Następnie rozpal grilla. Po rozgrzaniu węgla drzewnego, umieść kawałek drewna Pekan w najgorętszej części ognia.
  5. Serek śmietankowy przełóż do naczynia, w którym można grillować.
  6. Za pomocą szpatułki rozprowadź serek.
  7. Następnie umieść na ruszcie i wędź przez 2 do 5 minut.
  8. Po upływie czasu ponownie rozmieszaj serek śmietankowy, zamknij kopułę grilla i wędź jeszcze przez 2 minuty.
  9. Miskę z wędzonym serkiem wyjmij z grilla i delikatnie wymieszaj resztę składników dipu krabowego, w taki sposób, aby nie rozdrobnić kraba.
  10. Dip przenieś do żeliwnego naczynia np. patelni żeliwnej.
  11. Wierzch mieszanki śmietankowo-krabowej posyp parmezanem.
  12. Naczynie żeliwne umieść na grillu. Wędź w temperaturze około 175 stopni Celsjusza jeszcze przez 8 minut.
  13. Dip z wędzonego kraba z kawiorem gotowy!
  14. Tak przygotowany dip podawaj z chrupiącą, wcześniej podpieczoną bagietką.
  15. Grzanki udekoruj posiekaną pietruszką oraz kawiorem. Smacznego!

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Grillowany ogon homara 30 min 1 osoba Grillowany ogon homara
Rustykalne krewetki cedrowe z masłem cytrynowym 30 min 2 osoby Rustykalne krewetki cedrowe z masłem cytrynowym
Węgorz wędzony 6h 4 osoby Węgorz wędzony

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *