Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
? Wegańskie brownie z kawałkami czekolady | Grill360
Wegańskie brownie z kawałkami czekolady
60 min >5 osób <60 zł

Wegańskie brownie z kawałkami czekolady

Grillowanie zazwyczaj kojarzy nam się z pieczeniem na otwartym ogniu soczystych kiełbasek, pieczeni, karkówki, a także warzyw lub ryb. Natomiast dziś przychodzimy z propozycją na słodki deser prosto z grilla, który z pewnością zaskoczy wszystkich wielbicieli słodkości. Sprawdź przepis na wegańskie brownie z kawałkami czekolady i delektuj się nutą słodyczy podczas barbecue!

Dla wielu osób brownie to deser, który przywołuje beztroskie chwile dzieciństwa oraz wspomnienia domowych wypieków i pomocy w kuchni. Co więcej, to ciasto jest bardzo proste w wykonaniu – z pewnością nie raz przygotowywałeś je w swoim piekarniku. Ale czy słyszałeś kiedykolwiek o pieczeniu brownie na grillu? Jeśli nie, to właśnie dziś przychodzimy z przepisem na smaczne, idealnie wilgotne brownie prosto z rusztu!

Ten przepis to również świetna opcja dla osób, poszukujących szybkiego, w pełni wegańskiego deseru. Wykorzystanie wegańskiej czekolady i śmietanki kokosowej sprawia, że danie to jest dostępne dla tych, którzy unikają produktów pochodzenia zwierzęcego. Dzięki temu nie musisz rezygnować z bogatego smaku intensywnie czekoladowego ciasta. Do przygotowania tego przepisu potrzebujesz kilku składników oraz cyfrowego grilla węglowego i wędzarni Masterbuilt Gravity Series.

Wegańskie brownie z kawałkami czekolady prosto z grilla to niebanalny deser, który z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Ciasto warto serwować z puszystą, bitą śmietaną oraz szczyptą kakao i cukru pudru.

Sprawdź także: Gravity Series 560 grill i wędzarnia Masterbuilt [RECENZJA]

Składniki

  • 1 szklanka śmietanki kokosowej z puszki (schłodzonej w lodówce przez całą noc)
  • 1 szklanka wegańskiej czekolady (pokrojonej na małe kawałki)
  • 1 szklanka oleju roślinnego
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki cukru
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3/4 szklanki niesłodzonego kakao w proszku

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej cyfrowy grill węglowy i wędzarnię Gravity Series do 182°C.
  2. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, kakao, sól i proszek do pieczenia.
  3. Dodaj wodę, olej i 1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii, a następnie wmieszaj pokrojone kawałki czekolady.
  4. Patelnię żeliwną o średnicy 20 cm delikatnie posmaruj olejem i przelej do niej ciasto na brownie.
  5. Następnie umieść naczynie na ruszcie cyfrowego grilla węglowego i wędzarni Gravity Series na około 25-30 minut lub do momentu, gdy wierzch przestanie być błyszczący. Gotowość ciasta możesz sprawdzić również poprzez wbicie noża lub wykałaczki w środek brownie – jeśli wyjdzie czysta to znak, że ciasto jest już gotowe.
  6. W czasie pieczenia brownie, przygotuj bitą śmietanę.
  7. Śmietankę kokosową ubij na sztywną pianę.
  8. Następnie dodaj cukier puder oraz 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Bitą śmietanę ubijaj jeszcze przez chwilę, do momentu połączenia wszystkich składników.
  9. Upieczone ciasto zdejmij z ognia i odstaw do całkowitego ostygnięcia.
  10. Po ostygnięciu wegańskie brownie podawaj z bitą śmietaną. Każdy kawałek ciasta posyp kakao oraz cukrem pudrem. Smacznego!

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Śliwki pod kruszonką 45 min 3 osoby Śliwki pod kruszonką
Brownie z grilla 30 min 4 osoby Brownie z grilla
Ciasto czekoladowe – przepis na deser z grilla 60 min 3 osoby Wideo Ciasto czekoladowe – przepis na deser z grilla

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *