Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
?Wędzona whisky – przepis | Grill360
Wędzona whisky
45 min 2 osoby <60 zł

Wędzona whisky

Przepis dla koneserów whisky i nie tylko! Tym razem pokażemy Wam, jak wygląda wędzenie whisky w wędzarni marki Borniak. Ciekawi efektów? Zapraszamy do wypróbowania przepisu!

Dziś pokażemy Wam, jak dzięki wędzarni marki Borniak przygotować własną, wędzoną whisky, łączącą tradycję z nowoczesnością. Wędzarnia Borniak staje się areną dla unikalnych aromatów, gdzie delikatne nuty buku lub wiśni – wybór zależy od indywidualnych preferencji – łączą się z doskonałym smakiem tego alkoholu.

Do wykonania przepisu niezbędna jest przystawka do zimnego wędzenia Borniak. Dzięki niej zyskujesz możliwość obniżenia temperatury wewnątrz urządzenia, a tym samym wędzenia w temperaturze poniżej 30°C.

Sprawdź także: Jaka jest różnica między BBQ a polską szkołą wędzenia na zimno?

Składniki

  • 1 butelka whisky

Przygotowanie:

  1. Załóż adapter do zimnego wędzenia i uruchom wędzarnię Borniak.
  2.   Whisky wlej do brytfanny i wędź na zimno w dymie bukowym lub wiśniowym przez 10-40 minut w zależności od tego, jaki smak chcesz uzyskać. Temperatura powinna wynosić około 13°C.
  3.   Whisky serwuj z lodem.

 

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Koktajl na rumie z wędzoną cytryną i syropem z czarnego bzu 90 min 2 osoby Koktajl na rumie z wędzoną cytryną i syropem z czarnego bzu
Żeberka w miodzie i whisky z grilla 90 min 2 osoby Wideo Żeberka w miodzie i whisky z grilla
T-bone steak wyserwowany z zmrożonym podwędzonym masłem whisky 30 min 4 osoby T-bone steak wyserwowany z zmrożonym podwędzonym masłem whisky

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *