Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the breadcrumb-navxt domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /web/wp-includes/functions.php on line 6114
Grill burger z dwoma serami - Grill360
Grill burger z dwoma serami
15 min 1 osoba

Grill burger z dwoma serami

Soczysty burger zamknięty w wegańskiej bułce, w towarzystwie chrupiących warzyw to doskonała propozycja na treściwą kolację lub pyszny obiad. Poznaj nasz przepis!

„Jeśli nie posiadasz w domu grilla, usmaż burgery beztłuszczowo na bardzo dobrze rozgrzanej patelni grillowej (najlepiej żeliwnej) przez ok. 2 i pół minuty z każdej strony.” Paweł Indyka

Połączenie lekko solonego sera halloumi z łagodnym, kremowym smakiem cheddara o nieco orzechowej nucie, a do tego najlepszej jakości wołowina black angus to zestawienie, które musi okazać się strzałem w dziesiątkę. Ten grill burger zagości w Twoim menu na stałe.

Składniki

  • 130 g Bułka wegańska
  • 200 g Mięso black angus
  •  Sos aioli
  •  Szatkowana sałata rzymska
  • 1 Cebula czerwona grillowana
  • 1 Pomidor malinowy
  • 1 Plaster sera cheddar
  • 1 Plaster sera halloumi
  •  Ketchup

Przygotowanie:

  1. Mięso na burgery powinno być zimne, nie należy go przed smażeniem ogrzewać do temperatury pokojowej.
  2. Zmielić mięso, uformować burgery. W formowaniu idealnych grill burgerów pomoże Ci prasa do burgerów.
  3. Grill nagrzać do temperatury 250-270 stopni (rozpalamy na najwyższej klasy węglu drzewnym). Mięso grillować po 1-1,5 min z każdej strony. Pokrywę grilla otwierać tylko, aby przekręcić mięso, dzięki grillowaniu przy zamkniętej pokrywie, mięso nabiera delikatnego podwędzanego smaku.
  4. Jeśli nie posiadasz w domu grilla, usmaż burgery beztłuszczowo na bardzo dobrze rozgrzanej patelni grillowej (najlepiej żeliwnej) przez ok. 2 i pół minuty z każdej strony (lub piecz w piekarniku w 190 stopniach, na blasze, przez ok. 4 minut z każdej strony). Tuż przed smażeniem posolić solą morską (ale tylko z tej strony, na której będziemy za chwilę smażyć, drugą stronę posolić dopiero na patelni tuż przed odwróceniem burgera). Po odwróceniu burgera na patelni, położyć na niego plasterek sera cheddar i halloumi.
  5. Bułki przekroić na połówki, zarumienić na patelni,  grillu lub w piekarniku.
  6. Połówki bułki posmarować aioli, ułożyć składniki względem uznania, a między nimi zgrillowanego burgera. Przykryć drugą połówką bułki, posmarowanej od spodu ketchupem i docisnąć.
  7. Pyszny grill burger gotowy!

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Szpinakowy Cheeseburger z konfiturą z czerwonej cebuli 45 min 4 osoby Wideo Szpinakowy Cheeseburger z konfiturą z czerwonej cebuli
Grillowane burgery z indyka 45 min 2 osoby Grillowane burgery z indyka
Burger wołowy z ogórkiem, musztardą i serem cheddar 30 min 2 osoby Wideo Burger wołowy z ogórkiem, musztardą i serem cheddar

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *